Kunsttrip, het begin van uw vakantie of weekendje weg

Kunsttrip inhoud kunsttrip Kaart zoeken kunsttrip informatie weekendjeweg

weekendje weg Hotels

 

Kunstreis

 

 

 

Wat vinden anderen van uw vakantie ?

Ga naar Zoover voor het antwoord

 

Apps over reizen op jouw iPad/iPhone:

Apps reizen

 

Beleef Lille!

Driedaagse kunstreis naar de Noord-Franse kunststad.

Lille combineert het beste van twee werelden. De Vlaamse architectuur en gerechten komen samen met de prachtige Franse natuur en cultuur. Deze typische kunststad is een bezoek meer dan waard. Hieronder vindt u een kort overzicht van het programma.

Dag 1
Na een comfortabele reis per luxe touringcar zullen we in één van de belangrijkste steden van Frankrijk aankomen. De stad is ook wel bekend onder de Nederlandse naam Rijsel. Tijdens een stadswandeling zult u onder andere de sporen van de Vlaamse (bouw-)geschiedenis ontwaren. Oude architectuur wordt afgewisseld door moderne bouwkunst waarvan het TGV-station en het naastgelegen Euralille zeer spectaculair zijn. Niemand minder dan de Nederlandse architect Rem Koolhaas heeft de supervisie over dit project gehad. In de loop van de middag zullen we een bezoek brengen aan het Palais des Beaux-Arts. Dit museum biedt een rijke collectie Europese schilderkunst waar beroemde namen vertegenwoordigd zijn zoals Bosch en Rubens. ’s Avonds kunt u genieten van typische gerechten uit de streek die toch wonderlijk Nederlands klinken; waterzooi, potjesvlees en hutspot. Uiteraard is het viersterren hotel gelegen in het stadscentrum van Lille.

Dag 2
We starten de dag wederom met een stadswandeling waarbij u Lille nog beter leert kennen. Daarna maken we per touringcar een verkenningstocht door de stedelijke omgeving genaamd Lille Métropole. We zullen de voorstad Villeneuve d’Ascq aan doen om daar het Musée d’Art Moderne te bezichtigen. Hier bevinden zich werken van Klassiek Modernen als Braque, Picasso, Modigliani, Léger, Miró en Klee. Vervolgens rijden we naar de voorstad Tourcoing, alwaar de middeleeuwse kerk en een bescheiden kunstmuseum bezocht kunnen worden. Na de lunch gaan we naar Roubaix, waar La Piscine, Musée d’Art en d’Industrie, echt een hoogtepunt van de reis is! In het gerestaureerde art deco zwembad zijn onder andere sculpturen en schilderijen in een prachtige ambiance tentoongesteld.

Dag 3
Op deze dag vertrekken we weer uit Rijsel, echter we brengen eerst nog een bezoek aan de typerende zondagsmarkt in de volkswijk Wazemmes in Lille. Hier kunt u eventueel nog inkopen doen van wat typerende culinaire zaken uit de streek. Hierna vervolgen we onze tocht en passeren we de nabij gelegen Belgische grens om te arriveren in de historische stad Tournai. Doornik, zoals deze stad in het Nederlands heet, bezit een aantal bijzondere
bezienswaardigheden die u tijdens een stadwandeling zult ontdekken. Ook de Romaanse kathedraal van de stad is zeker een must! Aan het eind van de middag zult u voldaan aankomen op de plaats waar u aan het begin van de reis bent opgestapt.

Overige informatie Kunstreis Lille

  • De kunst en belevenisreizen worden met zorg samengesteld en worden begeleid door kunsthistoricus mr. drs. Marcel Verhoeven (directeur KUNSTSTAD).
  • U reist per comfortabele touringcar, die de gehele reis ter beschikking staat.
  • De prijs voor de driedaagse kunstreis Lille is € 298,-. Deze prijs is gebaseerd op verblijf in een luxe tweepersoonskamer op basis van logies en ontbijt.
  • De toeslag voor een éénpersoonskamer bedraagt € 90,-
  • De uitstekende viersterrenhotels zijn, geheel volgens het concept van KUNSTSTAD, gelegen in de historische centra van de kunststeden
  • Deze kunstreis is inclusief de kunsthistorische begeleiding, informatiemateriaal, rondleidingen en de entreegelden van bezienswaardigheden die op het programma staan
  • Data Kunst en Belevenisreis Lille: 16 - 18 juni, 11 - 13 augustus, 14 -16 september en 22 - 24 september 2006
  • Wijzigingen door KUNSTSTAD zijn voorbehouden.
  • Op de activiteiten zijn de algemene voorwaarden van KUNSTSTAD van toepassing.

U kunt direct een plaats reserveren of informatie aanvragen:

Informatie aanvragen en/of Reserveren kunstreizen

 

 

 
Copyright Kunsttrip v.o.f.

In samenwerking met:

Gezinsreisgids.nl / Europa-hotels.nl / Rome-hotels.nl / Berlijn-hotels.nl / Wenenhotels.nl